При нагряването и изпаряването на никотин рискът е най-нисък От научна

...
 При нагряването и изпаряването на никотин рискът е най-нисък От научна
Коментари Харесай

Над 7000 химически вещества има в тютюневия дим

 
При нагряването и изпаряването на никотин рискът е най-нисък
 От научна позиция причина за практикуване на тютюнопушенето - този рисков за здравето табиет - е никотинът. Организмът има закодиран в мозъка апетит за приятност и задоволство, само че самият никотин не е повода за развиване на болести, настояват специалисти по лекуване на зависимости в отчета „ (не?)ПОБЕДИМИ ПАНДЕМИИ “.

От голямо значение за равнището на вредност на даден артикул е методът на добиване на никотина – било то от никотинзаместващи лечения, от никотинови течности за изпаряване или от тютюна, в който никотинът се съдържа по натурален метод. Когато той се извлича при нулева температура, рискът е най-нисък, а когато се извлича посредством горене, настъпват голям брой химически реакции и се образува пушек.

Димът съдържа над 7000 нездравословни химически субстанции, към 100 от тях – рискови, заради тяхната токсичност и канцерогенност. Следователно, най-висока експозиция на вреди има при тютюнопушенето, тъй като гори, образува се пушек, който се вдишва, а най-ниска - при никотинзаместващите лечения. При нагряването и изпаряването на никотин на течности или на тютюн образуването на нездравословни субстанции е доста по-ниско от дима.

Подходите за понижаване на вредите включват лекарствено лекуване, психическа помощ, подмяна на цигарите или другите произведения за пушене с разнообразни форми на приложимост на тютюн или никотин, при които не протича горене и излагането на токсични, канцерогенни или други нездравословни субстанции е по-ниско, унищожаване на пасивното пушене посредством замяната на пушенето с бездимни/негорими произведения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР